Oriental Bank of Commerce invites applications for 900 posts in Clerical Cadre.Central Police Forces requires 628 Group ‘A’ posts of Specialist Medical Officer (Dy. Commandant) and Medical Officers (Assistant Commandant).Employees’ State Insurance Corporation, New Delhi and Chennai need 246 vacancies of Medical Faculties and LDCs.Bharat Sanchar Nigam Limited, Uttar Pradesh and Jharkhand need 168 Telecom Technical Assistants.Delhi Subordinate Services Selection Board declares the results of written examination held on 11.05.2008 and 25.05.2008.Department of Transport, Delhi requires 161 Foot Constable Group ‘D’.Border Security Force requires 153 SI (GD) and Constable (GD) against Sports Quota.Bharat Heavy Electricals Limited requires Sr. Engineers/Dy. Managers etc.Indian Coast Guard invites applications from male Indian citizen for Asst Commandant Group ‘A’ in Technical Branch (Engineering and Electrical)/General Duty (Pilot Navigator)/CPL Holders and Yantriks and Naviks (GD).IDBI Bank Ltd. requires 94 posts of Managers and Assistant General Managers.University Grants Commission declares the result of UGC National Eligibility Test for JRF and Eligibility for Lectureship.Staff Selection Commission declares the results of Tax Assistant (Income Tax and Central Excise) Examination, 2007 and Combined Graduate Level (Preliminary) Examination, 2008.Ircon International Limited invites applications for the posts of Dy. General Managers, Assistant Managers and Section Officers.Brahmaputra Board, Guwahati invites applications for the posts of Jr. Engineer, LDC, Stenographer etc.Central Tibetan Schools Administration, Delhi invites applications for the posts of Dy. Director, Education Officer, Accounts & Audit Officer, Technical Officer etc.Eastern Railway invites applications for recruitment against Scouts & Guides Quota.Union Public Service Commission invites applications for various posts.Railway Recruitment Board, Allahabad declares the results of written examination held on 03.08.2008 for the post of Asst. Loco Pilot.Sahitya Academy, Delhi invites applications for the post of Dy. Secretary, Librarian, Asst. Editor, Jr. Clerks, Programme Officer etc.**Gujarat, TN get grants under ARWSP General health insurance for handloom weavers and handicraft artisans in Eleventh Plan**Post Office Insurance Funds to be converted into dated securities**Impetus for leaf - cup/plate industry through NREGP**Proposal to increase retirement ages of judges being considered, says Law Minister**Consultation launched to modernise Lloyd's of London**Integrated Textile Park scheme to be continued into Eleventh Plan**Cabinet Economic Affairs Committe approves Panchayat Yuva Krida Aur Khel Abhiyan**Joint Forest Managment is a step towards carbon stocks, says Namo Narayin Meena**Bridjet Prentice responds to Law Commission paper on cohabitation and relationship breakdown**Plan outlay for Maharashtra finalized**Commission calls on Greece to grant fairer access to lignite so as to improve competition in the electricity sector**Michael Wills kickstarts national debate on UK Bill of Rights and Responsibilities**Steps taken to check misappropriation of NREGA funds detailed in Rajya Sabha Changes approved in the FDI policy for civil aviation, petroleum and commodity exchanges >

Banking and Marketing Aptitude : Objective Questions

Posted by allexam at 12:20 AM

Banking and Marketing Aptitude : Objective
Questions


1. A prospect means

a) any customer who walks into the bank

b) an employee of the bank

c) a customer who is likely to be interested in bank’s product or service

d) a depositor of the bank’

e) a borrower of the bank

2. A lead means

a) a prospect who is more likely to avail of the Bank’s product

b) a political leader

c) a religious leader

d) a bank chairman

e) None of these

3. Innovation means

a) Compensation

b) inspiration

c) additional perquisites

d) implementing new ideas or new methods

e) None of these

4. A Call means

a) calling on friends

b) calling on bank employees

c) calling on prospective customers

d) to make telephone calls

e) calling on relatives

5. The Traditional Marketing style involves

a) Telemarketing

b) Digital Marketing

c) Indirect Marketing

d) Direct Marketing

e) All of these

6. Modern Method of Marketing include

a) Publicity on the net

b) Advertisement on the net

c) Soliciting business through e-mails

d) Tele marketing

e) All of these

7. A true marketing requires

a) Command and other mindset

b) Control Mindset

c) Passive mindset

d) Active mindset

e) None of these

8. Which of the following sentences is true?

a) Marketing is not required in a Buyers’ Market

b) Marketing is not required in a Sellers’s market

c) Marketing is not required due to competition

d) Marketing is not required due to liberalization

e) Marketing is not required due to globalisation

9. For effective marketing the salesmen should have which of these qualities?

a) Creativity

b) Team spirit

c) Motivation

d) Effective communication skills

e) All of these

10. Market information means

a) Knowledge of shops and bazaars

b) Knowledge of shopping malls

c) Knowledge of customer profile and product mix

d) knowledge of various languages

e) None of these

11. Market Research is needed for

a) checking the market area

b) checking the right product to be sold

c) making proper marketing decisions

d) deciding right time to sell

e) All of these

12. Which of the following statement is true

a) Marketing makes the company to go into loss due to higher expenses

b) Marketing is not required in profit making companies

c) Marketing sharpens the minds of the employees

d) Marketing is a time bound seasonal function

e) Marketing is a waste of time

13. Marketing plan helps in

a) better lead generation

b) better systems

c) better results

d) improved balance sheet

e) better customer service

14. If Marketing is done effectively which of the following is not required?

a) Advertisement

b) Publicity

c) Market Research

d) Market Segmentation

e) None of these

15. Motivation means

a) Inspiring employees to perform better

b) Better communication skills

c) Sales Coaching

d) Market Research

e) None of these

16. In a Selling Process in today’s world?

a) Only standard products are sold

b) No customization required

c) the seller need not have product knowledge

d) the seller should aim at customer satisfaction

e) only quantum of sales matters

17. Find the true statement

a) Marketing is a waste of the employees’ time

b) Marketing is not required in India due to its vast population

c) Marketing involves additional work

d) Marketing involves team work

e) Marketing is not required today due to IT advancement

18. A Target market is

a) entire country

b) entire city

c) entire globe

d) that which consists of customers who need the identified product

e) all of these

19. Sales forecasting involves

a) Sales Planning

b) Sales Pricing

c) Distribution Channels

d) Consumer tastes

e) All of these

20. Which of the following product is being sold under the brand name ZODIAC

a) Shirts

b) Ties

c) Both A and B

d) Liberty

21. SWIFT - cars are being manufactured by

a) DCM

b) Maruti

c) Premier Automobiles

d) Hyundai

22. With you all the way is the slogan of

a) Vodafone

b) SBI

c) ICICI

d) Raymonds

23. Which company used the slogan "The complete Man"

a) DCM

b) GRASIM

c) RAYMONDS

d) VIMAL

24. Which brand uses the slogan "Made for each other" for its cigarettes?

a) Cavenders

b) Four Square

c) Red & White

d) Wills

25. Cross Selling means

a) Identifying customer needs

b) matching the products to customer needs

c) convincing the customers of product benefits

d) responding to questions and objections of customers

e) all of these


ANSWERS




1 (c) 2 (a) 3 (d) 4 ( c) 5 (d) 6 (e) 7 (d) 8 (b)

9 (e) 10 (c) 11 (e) 12 (c) 13 (c) 14 (b) 15 (a) 16 (d)

17 (d) 18 (d) 19 (e) 20 (c) 21 (b) 22 (b) 23 (c) 24 (d)

25 (e)




0 comments:

Your Ad Here
Word of the Day

Article of the Day

This Day in History

Today's Birthday

In the News

Quote of the Day

Spelling Bee
difficulty level:
score: -
please wait...
 
spell the word:

Match Up
Match each word in the left column with its synonym on the right. When finished, click Answer to see the results. Good luck!

 

Hangman